پایان نامه عملکرد مدیران تحصیل کرده و غیر تحصیل کرده آموزش و پرورش

پایان نامه عملکرد مدیران تحصیل کرده و غیر تحصیل کرده آموزش و پرورش پایان نامه عملکرد مدیران تحصیل کرده و غیر تحصیل کرده آموزش و پرورش

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 604 KB

تعداد صفحات : 135

بازدیدها : 522

برچسبها : عملکرد مدیر تحصیل کرده آموزش و پرورش

مبلغ : 10000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه مدیریت دولتی با موضوع بررسی عملکرد مدیران تحصیل کرده و غیر تحصیل کرده در آموزش و پرورش شهرستان اردبیل

پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی رشته مدیریت دولتی، عنوان پروژه: بررسی عملکرد مدیران تحصیل کرده و غیر تحصیل کرده در آموزش و پرورش شهرستان اردبیل

هدف از تحقیق اخیر مقایسه دو دسته از مدیران آموزشی مدارس راهنمایی است که شامل مدیران تحصیل کرده در رشته های مدیریت و سایر مدیران (مدیرانی که یا فاقد تحصیلات دانشگاهی می باشند و یا دارای تحصیلاتی در رشته های غیر از رشته های مدیریت هستند) می باشد، که از نظر میزان دستیابی به اهداف و همچنین توانایی انجام موثر وظایف مدیریتی مورد مقایسه قرار می گیرند که در نتیجه آن تفاوت های موجود میان این دو گروه مورد پژوهش، مشخص گردیده و روشن می شود که کدام دسته از این دو گروه در هر یک از موارد فوق و تا چه حدی بهتر عمل می کنند.

همچنین در این تحقیق میزان توانمندی های مدیران تحصیل کرده در رشته های مدیریت که بیشتر ناشی از تحصیلات آنهاست، آشکار می گردد و در نتیجه آن، میزان سودمندی کلی آموزش های مدیریتی دانشگاهی و ارتباط آن با مهارت های مورد نیاز مدیران تعیین می گردد. در نتیجه ی این پایان نامه، همچنین توانایی های موجود در سطح مدیریت مدارس و نقاط قوت و ضعف آنها نیز مشخص گردیده و برآورد خوبی از میزان کارآمدی مدیران موجود به دست می دهد که می تواند در برنامه ریزی ها و تصمیم گیری ها مورد توجه قرار گیرد. همچنین در صورت وجود تفاوت های موجود در بین مدیران و آشکار شدن کارآمدی مدیران تحصیل کرده در رشته های مدیریت، لزوم بکارگیری صحیح افراد تحصیل کرده در رشته های مدیریت و گسترش آموزش های مدیریتی برای مدیران آموزشی بیشتر مورد تاکید قرار می گیرد.

مقدمه:

با اینکه امروزه مدیریت در دنیای پیچیده و متحول جایگاه اساسی خود را پس از فراز و نشیب های بسیار پیدا کرده است، به نظر می رسد در کشور ما بیان فوق مصداق کامل عینی پیدا نکرده است. مدیریت آموزشی نیز از این امر مستثنی نبوده و هنوز جایگاه واقعی خود را در مفهوم علمی خود باز نیافته است. هنوز هم در موارد بسیاری، مدیران فعلی آموزشی در نهایت مدیران آموزشی به معنی مجری قوانین و مقررات جاری هستند نه رهبر آموزشی و لازمه این کار توجه به مدیریت آموزشی و بها دادن به آن در مفهوم علمی آن است.

از میان انواع مدیریت آموزشی، مدیریت آموزشی در سطح مدارس یکی از با اهمیت ترین و حساس ترین وظایف محسوب می گردد. آموزش در مدرسه انجام می گیرد و کیفیت آموزش و نتایج آن نیز به مدرسه بستگی دارد. لذا نظام آموزشی باید از مدیران توانا، کار آمد و کار آزموده در سطح مدارس برخوردار باشد تا بتواند وظایف خطیر خود را به نحو موثر به انجام برساند، و این امر مستلزم آن است که نظام آموزشی از یک در جهت پرورش و جذب مدیران ماهر و تحصیل کرده گام بردار و از طرف دیگر سیستم انتخاب و انتصاب مدیران آموزشی را طوری طراحی نماید که از طریق مدیران شایسته و کاردان و تحصیل کرده به سمت های مدیریت آموزشی انتخاب کردند.

توجه به وظیفه های خطیر مدارس و تامل در مورد وظایف مدیران آموزشی مدارس بر این امر دلالت دارد که وظیفه مدیران آموزشی در برنامه ریزی آموزشی و اجرای آنها خلاصه نمی شود بلکه ایجاد محیطی مساعد که همکاری موثر افراد را برای رسیدن به اهداف موجب شود، و هدایت و رهبری آموزشی و همچنین سازماندهی و نظارت و کنترل موثر نیز از وظایف اصلی مدیران محسوب می گردد، و انجام این وظایف، مهارت ها و توانایی های خاصی را می طلبد که این مهارت ها و توانائی ها نمی توانند صرفا از طریق تجربه حاصل شوند و آموزش و کسب آگاهی های لازم علمی در کنار تجربه برای دست یافتن به این توانایی ها و مهارتها لازم و ضروری است.

دانش مدیریت به مدیران کمک می کند تا بتوانند دشواری های کار خود را از طریق مطالعه اصول، نظریه ها و آموزش فنون و روش های سودمند و موثر از میان بردارند و بتوانند به طور موثر از عهده تحولات و پویایی های کار خود برآیند- راه حل های خلاق برای مسائل و مشکلات خود ارائه دهند- منابع مادی و انسانی سازمان آموزشی خودشان را جهت کسب اهداف تعلیمو تربیت، به خوبی بکار گیرند و به اقدامات پیشگیرانه در قلمرو کار و فعالیت خود مبادرت ورزند.

از آنجاییکه اجرا و مدیریت نظام های آموزش و پرورش در مقایسه با سایر بخش های فعالیت، افراد و منابع مادی و مالی بیشتری را به کار می گیرد، و از سوی دیگر با توجه به اینکه مسئولیت مدارس در قبال دانش آموزان و جوامع، بیشتر و پیچیده تر از گذشته شده است، آموزش های تخصصی برای مدیران مدارس بیش از هر زمان دیگری واجد اهمیت است و ضرورت دارد مدیران مدارس مهارت های جدیدی را در جهت انجام موثر وظایف شان فرا گیرند.

از طرفی چون لازم است هم عرض سایر امور اجتماعی، آموزش و پرورش نیز متحول گردد و با توجه به اینکه اگر قرار باشد در عرصه تعلیم و تربیت تحولی به وقوع بپیوندد باید از مدیریت آموزش و پرورش آغاز گردد، ضروری است در یک تحول اساسی در تربیت و به کارگیری مدیران آموزشی کارآمد که قادر باشند در شرایط متحول و پیچیده امروزی تحولات لازم را در آموزش و پرورش به طور اثر بخش عینیت بخشند و دستیابی به اهداف عالی تعلیم و تربیت را به نحو مطلوب میسر سازند، اقدامات اساسی صورت پذیرد.

تعاریف مدیریت و مدیریت آموزشی

اندیشمندان و صاحب نظران مدیریت تعارف متعددی از مدیریت ارائه داده اند. به عنوان نمونه برخی از تعاریف مورد بررسی قرار می گیرند. برخی از صاحب نظران، مدیریت را انجام دادن کار با دیگران تعریف می کنند. دانشمند دیگری مدیریت را اینگونه تعریف می کند: مدیریت فرآیند بکارگیری منابع انسانی و مادی از طریق انجام وظایف، برنامه ریزی، سازماندهی، رهبری و کنترل برای رسیدن به اهداف معین است. کونتز و اودانل مدیریت را به صورت فرآیند طراحی و پایا نگهداشتن محیطی که در آن افراد از راه همکاری و به گونه گروهی می توانند ماموریت ها و اهداف برگزیده را به اجرا درآورند. تعریف می کنند.

به گونه کلی و در یک تعریف جامع، مدیریت را می توان این گونه تعریف کرد. مدیریت فرآیند بکارگیری موثر و کارآمد منابع مادی و انسانی در برنامه ریزی، سازماندهی، بسیج منابع و امکانات، هدایت و کنترل است که برای دستیابی به اهداف سازمانی و بر اساس نظام ارزشی مورد قبول صورت می پذیرد.

از مدیریت و رهبری آموزشی نیز تعاریف مختلفی ارائه شده است. مدیریت آموزشی گاهی مترادف با مدیریت و به معنای اعم تعریف می شود. در این صورت عبارت است از برنامه ریزی، سازماندهی، هدایت و کنترل کلیه امور مربوط به آموزش و پرورش. با این وجود مدیریت آموزشی غالباً به معنی اخص مورد نظر است. یعنی مدیریت آن بخش از سازمان های آموزشی که مستقیماً با امر آموزش و پرورش و یادگیری مرتبط میباشند. در معنای اخیر فعالیت های صف سازمان های آموزشی مد نظر هستند.

از تعاریف فوق میتوان نتیجه گرفت که مدیریت آموزشی امری جدا از مدیریت در مفهوم عام آن نیست. آنچه که بایستی مد نظر قرار گیرد ویژگی های منحصر به فرد سازمان های اموزشی است که به مدیریت آموزشی علاوه بر مدیریت در مفهوم عام آن محتوای خاصی می بخشد و مدیران آموزشی باید همواره آنها را مد نظر قرار دهند. مدیران آموزشی نیز برای رسیدن به اهداف آموزشی به ناچار انجام وظایف مدیریتی در قالب برنامه ریزی، سازماندهی، تامین و بکارگیری منابع انسانی، هدایت و رهبری و کنترل را به عهده دارند.

ویژگی های منحصر به فرد مدیریت آموزشی

با اینکه وجوه مشترک بسیاری بین مدیریت آموزشی و مدیریت در مفهوم عام آن وجود دارد و این مزیت سبب استفاده از یافته های علمی مدیریت در امر مدیریت آموزشی میگردد. با این حال لازم است ویژگی های منحصر به فرد سازمان های آموزشی و به تبع آن مدیریت آموزشی مورد شناسایی قرار گرفته و برای عملکرد بهتر و موثر تر مورد توجه قرار گیرند. با توجه به اهمیت این ویژگی ها برخی از آنها در اینجا بر می شماریم.

...

فصل اول

مقدمه

تعریف موضوع

اهمیت موضوع

اهداف تحقیق

فرضیات تحقیق

قلمرو تحقیق

تعاریف اصطلات

فصل دوم

پیشینه و ادبیات تحقیق مطالعه منابع مربوط به موضوع تحقیق

فصل سوم

سیر تحول مدیریت

نظریه کلاسیک مدیریت

نظریه مدیریت علمی

نظریه مدیریت اداری

نظریه بوروکراسی

مزایا و محدودیتهای عمده تئوری کلاسیک مدیریت

مکتب روابط انسانی

تئوری علم مدیریت

نگرش سیستمی

مدیریت اقتضائی

تاثیر تئوریهای مدیریت بر مدیریت آموزشی

تعاریف مدیریت

ویژگیهای منحصر به فرد مدیریت

مهارت مورد نیاز مدیران

عوامل موثر در موفقیت مدیران

ارزشیابی اثر بخشی و کارآمدی مدیران

عوامل موثر در اثر بخشی سازمان

وظایف مدیران

برنامه ریزی

انواع برنامه ریزی

مراحل عمده برنامه ریزی

برنامه ریزی موثر

سازماندهی-تامین بکارگیری نیروی انسانی -

نظارت و کنترل

هدایت و رهبری

سلسله مراتب نیازها

انگیزش و رفتار

بهداشت روانی

تئوری x و y

نظریه گروهای انسانی

مطالعات در مورد نظریه رهبری

سیستم مدیریت لیکرت

رهبری اقتضایی

رهبری موفق

همگانی و رهبری

رهبری مبتنی بر عشق و محبت

مدیریت مشارکتی

شرایط لازم برای اثر بخش بودن مشارکت

مزایای مشارکت

برنامه ریزی و اجرای تغییر

فرآیند ایجاد تغییر

خلاقیت و نوآوری

فرآیند خلاقیت

ویژگی افراد خلاق

موانع خلاقیت

استراتژی نوآوری

روابط انسانی

روابط انسانی در مدرسه

شاخص روابط انسانی مطلوب

عوامل موثر در ایجاد رضایت خاطر معلمان

فصل چهارم

روش تحقیق

جامعه آماری

ابزار جمع آوری اطلاعات

نحوه جمع آوری اطلاعات

روشهای آماری تحقیق

فصل پنجم

جداول و نمودارها

خلاصه تحقیق و نتیجه

پیشنهادات

محدودیتها و تنگناهای تحقیق

پیوستها

منابع و ماخذ

پرسشنامه

حدود انتظارات مدیران

شیوه نامه انتصاب مدیران

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید